Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/gvbsrummen/public_html/wp-content/themes/knipoog/functions/theme-functions.php on line 1942
Onze School | De Knipoog
zondag , 17 november 2019

Onze School

Onze school is gelegen in de Ketelstraat 27A te Rummen.

Rummen is een deelgemeente van Geetbets en ligt in de provincie Vlaams Brabant, tegen de grens met Limburg.

Wij zijn een dorpsschooltje met ongeveer een 240  leerlingen.

Onze belangrijkste troef is dat iedereen elkaar echt kent.

Schoolfoto
leerkrachten

vooraanzicht
Vooraanzicht
bovenaanzicht
Bovenaanzicht
speelplaats bovenaanzicht
Speelplaats lagere school Bovenaanzicht
Speelplaats
Speelplaats lagere school

De bouw van onze nieuwe school is ondertussen volledig afgerond. We zijn fier op de verwezenlijking hiervan. Bij het plannen en bouwen hebben we rekening gehouden met de noden van de kinderen, de veiligheid en de toekomst.

De inkom van de school bestaat uit twee poorten aan de straatzijde: eentje voor de voetgangers en eentje voor de fietsers.

Er is tevens een poort voorzien aan de speelplaats. Deze gebruiken we als ingang voor de kinderen. In de schoolstraat, die we gecreëerd hebben door onze verschillende poorten, kunnen ouders en kinderen veilig afscheid nemen en elkaar verwelkomen zonder de nabijheid van het verkeer.

Onze school heeft een lagere school en een           kleuterschool.

Kleuterschool:

Deze heeft 4 kleuterklassen aangepast aan de noden       van de kleuters. Zo heeft iedere klas zijn eigen                 badkamertje met toilet en ook vloerverwarming. Dit       omdat kleuters nog heel veel op de rond spelen.

Er is ook een kleutereetzaal en een kleine keuken            voor kookactiviteiten voorzien. Alsook een speelzaal      en een ruimte met meerdere toiletjes.

Lagere school:

Deze heeft 6 lagere school klassen die allemaal uitgerust zijn met een digitaal schoolbord. Er is ook een extra klas voorzien voor eventueel met een kleinere groep te werken, een eetzaal en een kookklas. De inkomhal van de school kan ook gebruikt worden als zaal om activiteiten te geven.

De lagere school bevat ook de administratieve ruimtes.

De speelplaatsen zijn afzonderlijk. We hebben hier bewust voor gekozen omdat de kinderen zo meer tot spel komen.

De lagere school

Deze heeft een overdekte speelplaats, een betegelde speelplaats en een grasveld. Er zijn heel wat                 spelmogelijkheden voorzien. Iedere klas heeft een          speelplaatskoffer met spelmateriaal.

Er is ook een klimmuur, een zandbak, een                         wilgenhuttendorp, een activiteitenparcours, een             voetbalpleintje, ludomodules, een verkeerspark,             een leeshut en een natuurhuisje  voorzien.

De Kleuterschool

Deze heeft een overdekte speelplaats, een                         betegelde speelplaats, een grasveld en een rubber           zone. Deze  bevat ook een zandbak en speeltuigen          op maat van de kleuters, speelhuisjes, fietsjes,                  hinkelpaden, buitenkeukentjes, spiegels, een                    muziekmuur, een basketring, ….