maandag , 11 december 2017

Onze School

Onze school is gelegen in de Ketelstraat 27A te Rummen. Rummen is een deelgemeente van Geetbets en ligt in de provincie Vlaams Brabant, tegen de grens met Limburg. Wij zijn een dorpsschooltje met ongeveer een 210  leerlingen. Onze belangrijkste troef is dat iedereen elkaar echt kent.
Schoolfoto
leerkrachten
Voorlopig zitten we nog in onze oude schoolgebouwen, maar we zijn volop onze nieuwbouw aan het voorbereiden!

vooraanzicht Vooraanzicht
bovenaanzicht Bovenaanzicht
speelplaats bovenaanzicht Speelplaats Bovenaanzicht
Speelplaats Speelplaats
De bouw van onze nieuwe school is ondertussen volledig afgerond. We zijn fier op de verwezenlijking hiervan. Bij het plannen en bouwen hebben we rekening gehouden met de noden van de kinderen, de veiligheid en de toekomst.   De inkom van de school bestaat uit twee poorten aan de straatzijde: eentje voor de voetgangers en eentje voor de fietsers. Er is tevens een poort voorzien aan de speelplaats. Deze gebruiken we als ingang voor de kinderen. In de schoolstraat, die we gecreëerd hebben door onze verschillende poorten kunnen ouders en kinderen veilig afscheid nemen en elkaar verwelkomen zonder de nabijheid van het verkeer.         Onze school heeft een lagere school en een kleuterschool. Kleuterschool: Deze heeft 4 kleuterklassen aangepast aan de noden van de kleuters. Zo heeft iedere klas zijn eigen badkamertje met toilet en ook vloerverwarming. Dit omdat kleuters nog heel veel op de rond spelen. Er is ook een kleutereetzaal en een kleine keuken voor kookactiviteiten voorzien. Alsook een speelzaal en een ruimte met meerdere toiletjes. Lagere school: Deze heeft 6 lagere school klassen die allemaal uitgerust zijn met een digitaal schoolbord. Er is ook een extra klas voorzien voor eventueel met een kleinere groep te werken. Er is ook een eetzaal en een kookklas. De inkomhal van de school kan ook gebruikt worden als zaal om activiteiten te geven. De lagere school bevat ook de administratieve ruimtes.   De speelplaatsen zijn afzonderlijk. We hebben hier bewust voor gekozen omdat de kinderen zo meer tot spel komen. De lagere school Deze heeft een overdekte speelplaats, een betegelde speelplaats en een grasveld. Er zijn heel wat spelmogelijkheden voorzien. Iedere klas heeft een speelplaatskoffer met spelmateriaal. Er is ook een klimmuur, een zandbak, een wilgenhuttendorp, een ativiteitenparcours, een voetbalpleintje, ludomodules en een verkeerspark voorzien. De Kleuterschool Deze heeft een overdekte speelplaats, een betegelde speelplaats, een grasveld en een rubber zone. Deze bevat ook een zandbak en speeltuigen op maat van de kleuters. Ook hier is een klein verkeersparkje voorzien waarop de kleuters met de verschillende schoolfietsen kunnen fietsen.